İLGİ’DEN BİLGİ DOĞAR

YABANCI DİLİ SEVEREK ÖĞRENMEK FARKLI KÜLTÜRLERLE RENKLENDİRMEK

İletişim kurmak için yabancı dil bilmenin öneminin her geçen gün arttığı dünyamızda Özel İlgi Okullarının misyonlarından biri de, kaliteli yabancı dil eğitimi vermektir. Bu çerçevede, okulumuzda yabancı dil eğitiminin uluslararası düzeyde geliştirilmesi amacıyla hazırlanan İngilizce dersi Öğretim Programı uygulanmaktadır. Bu müfredat doğrultusunda öğrenciler İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini arttırırken bu becerilerini farklı disiplinlerde kullanma imkânına kavuşmaktadırlar. Dil eğitiminde temel amacımız hedef dille ilgili çocuklarımızda sevgi, istek ve merak uyandırmaktır.

Okulumuzda Yabancı Dil eğitimi öğrenci merkezli ve dinleme-konuşma-okuma ve yazma becerilerini geliştirmeye yönelik planlanmaktadır. Öğrencilerimizin İngilizce dil düzeylerindeki gelişimin dünya ölçütlerinde olması İlgi Okulları Yabancı Diller bölümünün temel hedefleri arasındadır. Değişen öğrenci profili ve ihtiyaçları göz önüne alınarak İngilizce dil eğitiminde 21. yüzyılın becerilerini geliştiren uygulamalar programa dâhil edilmektedir.  Öğrencileri yaş ve beceri düzeylerine uygun olarak bir dili kullanabilir duruma getirmeyi hedefleyen yabancı dil öğretim programımız kapsamında, öğrencilerimizin bilgiyi anlamlı kullanarak karar verme, sorun çözme, araştırma, geliştirme, sorgulama, keşfetme ve analiz etme becerilerini geliştirme çalışmaları yapılmakta ve öğrencilerin kendi dil gelişimini izlemesine ve değerlendirmesine olanak tanınmaktadır. Öğrencilerimizin dil edinimleri istikrarlı bir program dâhilinde, dijital araçlarla zenginleştirilir. Becerilerini sistemli bir şekilde geliştirmeyi hedefleyen programımız dâhilinde öğrencilerimiz çok sayıda kitap okur. Ortaokul sonunda Avrupa Dil standartlarına göre B1 seviyesine ulaşmaları planlanmıştır. Yabancı Dil eğitiminde ayrıca haftada iki saat 2. yabancı dil derslerimiz vardır.

Bilgi Al

Size daha hızlı ulaşabilmemiz için iletişim formunu lütfen eksiksiz doldurunuz.